Lukier z białek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    2 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
  • spirytus

    1 łyzeczka
  • aromat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier przesiać do miski, dodać białka i ucierać drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej masy. Pod koniec dodać spirytus, aromat i sok z cytryny do smaku według uznania. Przygotowanym lukrem od razu posmarować ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 01.01.2013 21:31
robię podobnie więc wiem, że smaczny jest
Katarzyna59 11.08.2012 15:43
fajny
zuzanna_z 25.05.2012 12:56
prosty
IlonaAlbertos 23.05.2012 22:43
Na pewno wyjątkowo smakuje :)
ilka_86 08.07.2011 15:20
pyszny:)
mehia 29.05.2011 21:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat