Lukier na białkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt.
  • cukier puder

    2 łyż
  • cytryna

    pół
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko z cukrem pudrem ucierać aż masa stanie się gęsta i pulchna.Przyprawić do smaku sokiem z cytryny.Lukier może służyć do polewania babek,mazurków.pierników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 10.11.2010 15:43
Idealne do ciast
Ewelina45 10.11.2010 09:59
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat