Lukier karmelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    22 dag
  • masło

    8 dag
  • cukier brązowy

    10 dag
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło oraz cukier wrzucić do rondelka i podgrzewać (nie doprowadzić do wrzenia!)
Po około 2 minutach dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i wówczas zagotować.
Następnie zdjąć z ognia i wymieszać z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat