Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytrynka 1 szt
woda 1 łyżka
cukier puder 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier

Wodę gotujemy, żeby była gorąca. Cytrynę kroimy na pół i wyciskamy sok. I tak naprawdę wystarczy podane składniki dokładnie wymieszać. Ja mieszam najpierw sok z cytryny z wodą i dosypuje cukier puder. Mieszam tak długo, aż składniki całkowicie się połączą. Lukier jest dość rzadki i przeźrozysty. Idealny do ciasteczek i ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak