Łukaszanka pikantna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pestki chili

    8 ziarenek
  • kaszanka

    25 dag
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    4 szczypty
  • cebula

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszanki obieramy z flaka i rozdrabniamy widelcem, a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pestki chili rozcieramy w moździerzu na proszek, dodajemy zioła i mieszamy dokładnie. Na kawałek foli aluminiowej kładziemy połowę cebuli, dodajemy rozdrobnioną kaszankę i posypujemy przyprawami. Taki pakiecik zawijamy i grillujemy. Po grillowaniu otwieramy, delikatnie mieszamy (aby nie rozedrzeć foli) i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 08.03.2012 20:21
ciekawa nazwa :)
halina17 26.02.2012 14:58
dobra kaszanka
kuklik 11.02.2012 16:18
poczekamy na grila
Izabela/bella81 31.12.2011 10:39
musi być smaczna:)
BernadettaP 29.12.2011 10:06
Super nazwa i sposob na kaszankę :)
Joanna83 09.11.2011 22:13
Kaszaneczka i wódeczka,ogóreczków beczka... ;)
ben-ka 31.08.2011 22:16
to pachnąca ta Łu - kasznaka:)
agnieszka137 08.04.2011 17:26
rewelacyjne:)
aisoglam 08.04.2011 13:35
ekstra! ;)
iwa643 08.04.2011 07:51
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat