Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowa przekąska z avocado

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 350 gram
ciasto francuskie
papryka czerwona
avocado
sól
Rozmaryn suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
jajko 1 szt.
płatki migdałowe
papryka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowa przekąska z avocado

Kroki postępowania

1
Filet z łososia pozbawiamy skóry. Kroimy go na paski około 2,5-3,0 cm. Przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem, bazylią. Z mojego kawałka ryby wyszły 4 porcje.
Krok 1 - Łososiowa przekąska z avocado foto
2
Potrzebujemy zatem 4 paski ciasta francuskiego o szerokości około 2 cm. Każdy kawałek ryby okładamy na cieście francuskim. Na łososiu układamy paseczek avocado, papryki czerwone i żółtej.
Krok 2 - Łososiowa przekąska z avocado foto
3
Ciasto francuskie zawijamy wokół łososia i warzyw. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim paseczek ciasta, na wierzch kładziemy płatki migdałowe. Układamy na papierze do pieczenia lub na folii i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180-200 stopni na około 20 minut.
Krok 3 - Łososiowa przekąska z avocado foto
4
Doskonała przekąska.
Smacznego :)
Krok 4 - Łososiowa przekąska z avocado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 18.01.2013 10:52
superowa przekąseczka
Vanilla
Vanilla 18.01.2013 10:07
z łososiem wszystko pycha
ONY_za_kare 18.01.2013 09:50
pyszna rybka
ewka1978 18.01.2013 09:50
pięknie i apetycznie wygląda
fotoviderek 18.01.2013 09:30
Smaczne klimaty. Jeśli smakuje tak jak wygląda, to ja się piszę na spróbowanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak