Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś ze sreberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 4 szt
oliwa 4 łyżki
cytryna 8 plastrów
pomidorki koktajlowe 500 g
fasolka szparagowa 500 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Czosnek staropolski Prymat 1 łyżeczka
miód płynny 2 łyżki
oliwa aromatyzowana 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
proszek do pieczenia

Porada

5 minut przed końcem pieczenia warto rozciąć folię aby ryba złapała kolory

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś ze sreberka

Filety z łososia natrzyj sola i pieprzem. Fasolkę zblanszuj we wrzątku,. Urwij 4 spore kawałki foli. Fasolkę połącz w misce z pomidorkami przekrojonymi na pól, aromatyczna oliwą, sosem sojowym i miodem dopraw pieprzem i zamieszaj. Na kawałku foli ułóż warzywa, na to po 2 plastry cytryny a na wierzchu łososia. Rybę skrop oliwą i posyp mieszanką suszonych papryk i czosnku. Zawiń lekko folię i piecz rybe około 30 min. w 15--160 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 24.01.2017 13:54
pyszna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak