Łosoś z porem i wędzonym twarogiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • miód prawdziwy

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • szpinak świeży

    1 garść
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • łosoś

    250 gram
  • twaróg

    1 (wędzony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia pokroić na grube paski i wymieszać dokładnie w mieszance musztardy,miodu i soku z cytryny.Pozostawić na 10 minut.
Na oleju usmażyć paski łososia.Pod koniec smażenia wlać 1 łyżkę wody i wrzucić por pokrojony w zapałkę i lekko przesmażyć.
Na talerzu ułożyć garść listków szpinaku ,wyłożyć łososia i por,posypać wędzonym twarożkiem .Podać z cytrynką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.12.2014 10:05
Bardzo dobre
Kejti 08.03.2014 13:15
Smacznie podane,mniam :-)
Ania84 17.12.2013 09:47
smacznie podane :)
Ania321 16.12.2013 23:07
bardzo apetycznie wygląda :)
Kuchenka 16.12.2013 22:33
fajne jedzonko
maciek7 16.12.2013 20:59
super danie
Beata999 16.12.2013 20:54
Smaczna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat