Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 200 g
por (biała część) 4 cm
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
śmietana 18 proc
cytryna 2 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z porem

Kroki postępowania

1
Łososia solimy, pieprzymy i posypujemy ziołami z obu stron.
Krok 1 - Łosoś z porem foto
2
Por kroimy i przesmażamy na maśle.
Krok 2 - Łosoś z porem foto
3
Na folię aluminiową kładziemy plasterek cytryny.
Krok 3 - Łosoś z porem foto
4
Na cytrynie kładziemy doprawionego łososia.
Krok 4 - Łosoś z porem foto
5
Na górze kładziemy podsmażony por.
Krok 5 - Łosoś z porem foto
6
Polewamy odrobiną śmietany.
Krok 6 - Łosoś z porem foto
7
Folię zawijamy, zostawiając trochę przestrzeni. Pieczemy w 200 C przez 20 minut.
Krok 7 - Łosoś z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.05.2015 16:21
smaczna rybka
Ania321 27.04.2015 09:02
zapowiada się smacznie :)
Adamorek 26.04.2015 23:02
por z rybą zawsze się sprawdza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak