Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z pieczarkami i kus kusem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 2 filety
pieczarki 2 duże
cebula 0,5 średniej
Pieprz czarny Prymat w młynku
cytrynka 0,5 sztuki
kus-kus
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z pieczarkami i kus kusem

Cebulkę podsmażyć w piórka, pieczarki w plastry. Na patelni na oliwie podsmażyć łososia, dodać do niego pieczarki i cebulkę. Przyprawić całość solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu do zarumienienia.
Podawać z kus kusem i posiekanym szczyporkiem, przed podaniem łososia skropić cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 25.05.2013 15:25
wygląda smakowicie a poza tym łososia lubię w każdej postaci
adelajda 25.05.2013 15:21
Dla mnie łosoś jest super w każdej formie
Beatris 25.05.2013 13:22
Bardzo smaczna kompozycja składników. Porcyjkę zjadłabym z przyjemnością.
arbuzowo 25.05.2013 10:20
bardzo fajne proste danie
Monika-twin 25.05.2013 09:57
lubie połączenie łososia z kus kus
Ola1984 25.05.2013 09:44
Łosoś zawsze i wszędzie :) Uwielbiam :)
Paolcia 25.05.2013 09:44
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak