Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • oliwki zielone Smak

    0,5 szklanki
  • papryka czerwona

    1-2 szt
  • rukola

    50 g
  • suszone pomidory

    6 szt
  • żurawina

    1 garść
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łużeczki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oregano

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/3 łyżeczki

ciasto na naleśniki

  • mąka orkiszowa

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    0,5 szklanki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • mleko

    1 szklanka
  • woda gazowana

    1/4 szklanki
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku foto
Przygotować wszystkie składniki . Do garnka wlać mleko, wbić cale jajka i rozmieszać .Dodać mąki wymieszane , sól, pieprz oraz wodę gazowaną. wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
Krok 2 - Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku foto
Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obu stron.
Krok 3 - Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku foto
Rukolę umyć i osuszyć.
Krok 4 - Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku foto
Usmażone naleśniki układać na talerze . Na to rozłożyć rukolę i rozdrobniony dowolnie łosoś.
Krok 5 - Łosoś wędzony z warzywami i oliwkami w naleśniku foto
Dodać pokrojoną , wcześniej umytą i pozbawioną pestek paprykę, oliwki pokrojone w krążki ,pomidory suszone i żurawinę. Posypać pieprzem , ziołami i polać oliwą z oliwek. Przyprawić do smaku i złożyć naleśniki w rożek lub dowolnie , udekorować rukolą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 01.01.2016 09:47
palce lizac
w mojej kuchni 31.12.2015 19:07
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat