Łosoś w sezamie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • sezam

    3 łyżka
  • sos sojowy

    4 łyżka
  • olej sezamowy

    1 łyżka
  • oliwa

    do smażenia
  • sól i pieprz

    do smaku
  • łosoś dzwonka

    4 sztuki
  • makaron ryżowy

    150 (cienki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia oprósz solą i pieprzem (sos będzie na bazie sosu sojowego, więc można nie używać soli). Rozgrzej oliwę na patelni. Dodaj olej sezamowy i smaż łososia z obu stron przez ok. 10 min.

Paprykę pokrój w cienkie paski. Wrzuć na patelnię do lekko złocistego łososia (po ok. 10 - 12 min). Dodaj sos sojowy. Smaż na wolnym ogniu przez kolejne 5 min.

Na oddzielnej patelni upraż sezam. Makaron ryżowy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Makaron ryżowy układaj na talerzach. Na makaron kładź paprykę, a na wierzch łososia. Posyp rybę sezamem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 29.12.2011 10:21
pycha
misia53 28.12.2011 01:06
pięknie też podany
Ewa104 21.12.2011 12:00
Super,uwielbiam łososia.
pigila 24.10.2011 16:54
łosoś zawsze
dorota20w 13.10.2011 18:54
pysznie wygląda !
Jolanta40 10.10.2011 20:59
ależ smakowite
Jolanta40 10.10.2011 20:59
ależ smakowite
Jolanta40 10.10.2011 20:59
ależ smakowite
ewaa 31.08.2011 17:32
wygląda super..smakuje jeszcze lepiej:)
Baska Kaska 18.05.2011 21:22
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat