Łosoś w papilotach z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 do smaku
  • sól, pieprz

    1 do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    5 gałązek
  • łosoś

    3 kawałki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kurki

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś w papilotach z kurkami foto
Łososia przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, sok z 1/2 cytryny i marynuję przez noc.
Krok 2 - Łosoś w papilotach z kurkami foto
Na drugi dzień układam po jednym kawałku na foli aluminiowej wysmarowanej oliwą. Por kroję w krążki i przesmażam na oleju chwilę. Nie ma zbrązowieć. Na każdym kawałku łososia układam por, kurki i zawijam w folię.
Krok 3 - Łosoś w papilotach z kurkami foto
Wstawiam do piekarnika na blaszce temp 200 stopni 20 minut. Podaję z pietruszką i plastrami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 31.01.2014 19:03
uwielbiam łososia w takiej odsłonie to super :)
Łucja 28.01.2014 21:48
pyszna rybka :)
kasienka23 28.01.2014 18:23
smaczne danie!
IwonaDD 28.01.2014 15:06
brzmi i wygląda pysznie!
Anna133 28.01.2014 14:43
uwielbiam takie smaki :D
ada.la 28.01.2014 13:22
WSPANIAŁE DANIE
Ania84 28.01.2014 13:21
mmm uwielbiam kurki :)
aniagdz 28.01.2014 11:54
ciekawy przepis i pomysł:)
bogusia19 28.01.2014 11:44
ale ładnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat