Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w koperku z sosem serowo - śmietanowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
koper świeży 1 pęczek
sól do smaku
cytrynka 1 szt/sok
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sos
serek topiony śmietankowy duży 200 g
śmietana 200 g
koper świeży 3 łyżki
sól do smaku
papryka mielona do smaku
Szafran nitki Prymat do smaku
czosnek marynowany 4 szt/ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w koperku z sosem serowo - śmietanowym

Kroki postępowania

1
Fileta pociełam na paski 3-4cm
nacieramy solą i pieprzem i obtaczamy w koperku skrapiamy oliwą .
Pieczemy w foli jakies 15 min w tem 180st
Krok 1 - Łosoś w koperku z sosem serowo - śmietanowym foto
2
Sos ;
Na patelnie wrzucamy ser topiony i smietanę chwilkę podgrzewamy .
Dodajemy marynowany czosnek i koperek , doprawiamy i jeszcze chwilkę dusimy , po 5 min blendujemy .
Krok 2 - Łosoś w koperku z sosem serowo - śmietanowym foto
3
łosoś jest soczysty i bardzo aromatyczny , podajemy z makaronem bądż ryżem .
Krok 3 - Łosoś w koperku z sosem serowo - śmietanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 15.06.2013 18:57
Oj tez lubię i częśto robię
paulina2157 15.06.2013 18:15
och wspaniały musi być taki łosoś
Anna133 15.06.2013 16:59
o tak koperek jest bardzo aromatyczny , u mnie w ogrodzie jest teraz go dostatek
Olga_SK 15.06.2013 16:48
aż czuję aromat koperku :D uwielbiam go jako dodatek do ryb!
V_kuchareczka 15.06.2013 15:32
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak