Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 g
  • woda

    1 l
  • sól

  • sok z cytryny

  • ziele angielskie

  • cebula

  • cytryna

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia pozbawiamy ości, kroimy w dogodne dla nas kawałki. (Nie zdejmujemy skóry. Jeżeli nam bardzo przeszkadza robimy to dopiero przed ułożeniem na talerz.) Oprószamy solą, skraplam sokiem z cytryny, układamy w garnku z wkładem do gotowania na parze, gotujemy około 12-14 minut
Gotujemy wywar warzywny, odcedzamy, doprawiamy do smaku i rozpuszczamy w nim żelatynę.
Na półmisku układamy naszą ugotowaną na parze rybę, zalewamy galaretą warzywną.
Dekorujemy zgodnie z upodobaniami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elka72 30.12.2013 16:13
Smaczna rybka i pięknie podana :)
Rysia 30.12.2013 16:01
Ładna prezentacja.Osobiście wolę galaretę na wywarze z ryby.
lara 30.12.2013 11:25
ryba i galareta to bardzo dobre połączenie
Mniam 30.12.2013 10:18
Robiłam kiedyś łososia w galarecie i jak dla mnie jest o niebo lepszy niż karp :)
iwi 30.12.2013 00:03
Super kompozycja i super smaki
norweska20 30.12.2013 00:03
rarytasik...pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat