Łosoś smażony na maśle, podany z puree cytrynowym oraz pikantnym sosem czekoladowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • klarowane masło

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz cytrynowy

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
  • łosoś dzwonka

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonki łososia myjemy i osuszamy ● Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym ● Obtaczamy w mące ● Smażymy na rozgrzanym maśle do uzyskania złotego koloru.

Podajemy z cytrynowym puree i sosem czekoladowym do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 10.01.2012 09:28
poezja smaku
Justyna Jussstiii 19.12.2011 13:44
super
mari 04.12.2011 20:24
mmmmm brzmi pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat