Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony

Składniki:

2 płaty łososia świeżego(wielkość wg uznania) ze skórą lub bez
sól morska
pieprz czarny
olej
masło czosnkowe

Rybę dokładnie myjemy, osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem najlepiej ziarnistym, mielonym świeżo. Odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni, należy pamiętać, że olej musi być gorący, dopiero wtedy możemy położyć łososia na patelnię, musi to być również w miarę dobrej jakości patelnia aby łosoś nie przywierał do dna. Rybę smażymy przez kilka minut z dwóch stron aby był soczysty należy go smażyć do momentu ładnego zarumienia. Podajemy z surówka i masłem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 20.10.2014 15:19
pyszny łosoś
Ali 20.10.2014 14:24
Wygląda super, zjadłbym :)
Zdzisław 20.10.2014 13:36
dla mnie pyszne danie podano na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak