Łosoś smażony.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    4 szt
  • olej do smażenia

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć,oczyścić z łusek,pokroić na porcje.Osolić,oprószyć pieprzem,odstawić na godzine do lodówki.Panierować w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Ja podałam z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 28.09.2014 16:35
lubię łososia :)
Malgorzata549 26.08.2014 12:44
smakowita rybka
ppaulina 22.07.2014 21:59
pyszna rybka
Wafelek2601 04.07.2014 08:16
pyszna rybka
w mojej kuchni 01.04.2014 07:35
pysznie wygląda
Aannkaa82 02.03.2014 13:46
Pyszna rybka, uwielbiam łososia :)
Alex_M 21.02.2014 10:39
pyszna rybka :)
Dorota59 20.02.2014 13:59
ładnie wygląda
Dorian 17.02.2014 20:03
pyszna rybka
Zdzisław 17.02.2014 08:40
smakołyki same

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat