Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pod pierzynką z pietruszką i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 sztuka
oliwa
natka pietruszki 4 łyżki drobno posiekanej
masło 3 łyżki
sok z cytryny 0,5 sztuki
ser żółty 4 (tarty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod pierzynką z pietruszką i serem

Filet z łososia przekroić na 4 części razem ze skórką, nasmarować je oliwą z oliwek, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i włożyć w brytfannie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 12 min skórką do dołu.
Masło roztapiamy w garnuszku, lekko przestudzamy i dodajemy pietruszkę. Po 10 min smażenia łososia polewamy masłem z pietruszką i posypujemy startym serem. Zostawiamy jeszcze na 8 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 09.02.2013 18:35
mniam, brzmi zachęcająco
Beata61 08.10.2012 22:35
brzmi pysznie!
adelajda 22.09.2012 17:13
rewelacja ! uwielbiam łososia a tak jeszcze nie jadłam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak