Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 800 g
skórka z cytryny 1/2 szt
sok z cytryny 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 strąka
pomidor 2 szt
cebula biała 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

Kroki postępowania

1
Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Łosoś pieczony z pomidorami i papryką foto
2
Doprawiamy z obu tron solą i białym pieprzem. Warzywa myjemy, pomidory kroimy w duża kostkę paprykę w paski, cebule w piórka.
Krok 2 - Łosoś pieczony z pomidorami i papryką foto
3
Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną. Zawijamy szczelnie. Pieczemy w 180 stopniach C prze 20-25 minut. Serwujemy posypanego skórka cytrynową.

Krok 3 - Łosoś pieczony z pomidorami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak