Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 3 filety
cytrynka 1 szt
pieprz
sól
ziemniaki 15 szt
masło 100 gram
mleko 100 gram
roszpunka 1 garść
oliwa 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką

Kroki postępowania

1
Rybę smaruję przyprawą do ryby, pieprzem i solą, odkładam do lodówki na 1 godzinę.
Każdy filet kroję w poprzek 3 razy, uzyskuję mniejsze kawałki na które nakładam pociętą w plastry cytrynę. Zawijam w sreberka każą część.
Krok 1 - Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką foto
2
Piekę w 200 stopniach w trybie termoobiegu przez 30 minut.
Krok 2 - Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką foto
3
Ziemniaki myję, obieram, kroje na mniejsze części i zagotowuję do miękkości.
Krok 3 - Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką foto
4
Dodaję pocięte w kostki masło oraz mleko, ugniatam.
Krok 4 - Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką foto
5
Roszpunkę delikatnie polewam oliwą. Przed podanie rybę wyjmuję z foli.
Dekoruję roszpunką ziemniaki.
Krok 5 - Łosoś pieczony z cytryną z roszpunką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.02.2014 08:53
moja ulubiona ryba..pycha
Krzysztof15 17.02.2013 09:04
super rybka
Anna133 17.02.2013 08:36
uwielbiam łososia
oilliwka 17.02.2013 07:08
Pyszne i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak