Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    2 sztuki
  • bazylia

  • oregano

  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • łosoś

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty łososia kroimy na paski i przekładamy na mniejszą blaszkę. Przyprawiamy sokiem wyciśnięty z 2 cytryn, solą, lekko pieprzem. Obsypujemy bazylią, oregano, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki, by przeszło smakiem. Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C i pieczemy ok 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anula 13.11.2012 13:09
Fajny pomysł, pyszne danie
Aneta41 17.05.2012 11:21
mmm wyglada smakowicie
treonina 17.05.2012 10:51
mmm moja ulubiona ryba! pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat