Łosoś marynowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia kroimy w grube dzwonka wraz z skórą. Następnie związujemy je aby zostały w całości. Posolić na kilka godzin i ugotować na wolnym ogniu, w sosie z włoszczyzny z dodatkiem octu. Następnie ugotowaną rybkę wyjmuje i odstawiamy do ostygnięcia. Z octu i wymienionych przypraw + oleju robimy marynatę, którą zalewamy mieso, zakrywamy i odstawimy na 2-3 godziny. Następnie możemy piec na grillu lub patelni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat