Łosoś gotowany na parze z pesto z rukoli Giancarlo Russo

Łosoś gotowany na parze z pesto z rukoli Giancarlo Russo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    4 szt
  • rukola

    250 g
  • orzeszki pini

    40 g
  • oliwa

    100 ml
  • kapary

    5 szt
  • sól

    do smaku
  • anchois

  • radicchio

    4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Giancarlo Russo poleca:
Gotujemy filety z łososia na parze przez 8-10 minut (bez wcześniejszego solenia). W tym czasie przygotowujemy pesto. Do miksera wkładamy opłukaną i wysuszoną rukolę, orzeszki piniowe, kapary i anchois. Miksujemy, dolewając powoli oliwę, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Wykładamy ugotowanego łososia na talerze, polewamy pesto z rukoli oraz oliwą i dekorujemy liskami radicchio.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 03.01.2014 11:55
Ciekawy przepis
Kucharz_Tomek 30.11.2012 19:21
hmm musi być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat