łopatka z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • olej

    1/5 szklanki
  • bazylia

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą:

MARYNATA:
olej mieszamy z majerankiem, oregano pieprzem solą bazylią czosnkiem.

Mięso w marynacie wkładamy na całą noc do lodówki na drugi dzień wyciągamy mięso i posypujemy je posiekanym w kostkę selerem, papryką cebulą i marchewką.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy pod przykryciem przez 1h i 10 minut

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat