Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z pieczarkami
Kroki postępowania
Przełożyć mięso i cebulę z pieczarkami do rondla, dodać ziele angielskie, majeranek, liść laurowy, zalać bulionem. Dusić pod przykryciem 40 minut.
łopatka wieprzowa | 60 dkg |
pieczarki | 30 dkg |
cebula | 1 sztuka |
bulion warzywny | 400 mililitrów |
śmietana 18 proc | 100 mililitrów |
olej do smażenia | |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
ziele angielskie | 4 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
sól i pieprz |
Przełożyć mięso i cebulę z pieczarkami do rondla, dodać ziele angielskie, majeranek, liść laurowy, zalać bulionem. Dusić pod przykryciem 40 minut.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: