Łopatka z marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wiepszowa

    0.5 kg
  • marchewka

    6
  • cebula biała

    1
  • pomidor dojrzały, obrany ,

    6
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • kostka mięsna

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w cienkie 1 cm.paski .Cebulę i marchewkę kroimy w kostkę .Pomidory obieramy ze skóry .W głębokim rondlu podsmażamy cebulę .Dodajemy mięso ,Smażymy do miękkości.Następnie dodajemy marchewkę i podlewamy odrobiną wody by ją zakryła.Gotujemy do miękkości marchwi. Dodajemy kostki mięsne. Pomidory obrane ze skóry kroimy w połówki i wrzucamy do rondla. Pomidor musi się rozgotowac.Doprawiamy do smaku kucharkiem ,pieprzem.Podajemy z ziemniaczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 20.01.2014 10:19
bardzo dobre.
kate.500 09.01.2014 08:05
pyszne mieso
olkaaa 02.04.2013 07:44
chyba się dziś skuszę
caralajna 19.12.2012 08:28
super
ben-ka 30.07.2011 09:44
smaczne:)
Mysiunia 16.09.2010 09:15
jadłam podobne danie i rzeczywiscie bardzo fajnie smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat