Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
masło lub margaryna 50 gram
woda 2 szklanki
kasza jęczmienna 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z kaszą

Kroki postępowania

1
opatkę kroimy na mniejsze kawałki, które przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wołowiny. Przyprawione mięso układamy w głębszej patelni i smażymy pod przykryciem (na dno patelni wkładamy margarynę i wlewamy 0,5 szklanki wody).
Krok 1 - Łopatka z kaszą foto
2
Pod koniec smażenia mięsa wlewamy 1,5 szklanki wody i wsypujemy kaszę. Całość dusimy pod przykryciem, mieszając co jakiś czas do momentu, aż kasza napęcznieje. Mięso z kaszą wykładamy na talerz.
Krok 2 - Łopatka z kaszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 18.07.2014 19:09
Bardzo pysznie!!! jak dla mnie do tego jeszcze kiszony ogórek i można zajadać:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak