Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,200 kg
kapusta biała 1 mała główka
czosnek 3 ząbki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ziemniaki 8 sztuk
rękaw do pieczenia 0.50 metra
Grill przyprawa klasyczna Prymat 0.5 opakowania
ketchup 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka z kapustą

Kroki postępowania

1
Łopatkę myjemy i osuszamy. Obsypujemy przyprawami: do grilla klasyczna, kucharkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 1 - Łopatka z kapustą foto
2
Białą kapustę szatkujemy. Ziemniaki obieramy. Przygotowujemy rękaw do pieczenia.
Krok 2 - Łopatka z kapustą foto
3
Do rękawa do pieczenia wkładamy mięso, które posypujemy kapustą. bok układamy ziemniaczki i dodajemy miejscami ketchup. Ketchup rozprowadzamy zarówno po mięsie jak i po kapuście.
Krok 3 - Łopatka z kapustą foto
4
Zapinamy rękaw do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy około 1 godziny.
Krok 4 - Łopatka z kapustą foto
5
Upieczone przekładamy na talerz: mięso podajemy z kapustą, obok nakładamy ziemniaczki.
Krok 5 - Łopatka z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.01.2014 11:41
pyszne danie!
GOSIA18 11.01.2014 14:46
Ciekawie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak