Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

łopatka wołowa w brunatnym sosie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wołowa
1 kg
sól
1 1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
woda
1,5 l
sos brunatny
2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka wołowa w brunatnym sosie

Mięso dokładnie natrzeć solą, odstawić w chłodne miejsce na noc. Wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso, gotować 5 min, odcedzić, starannie wypłukać mięso w zimnej wodzie. Mięso umieścić w garnku, wlać gorący sos brunatny, doprowadzić do zagotowania, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Zestawić z ognia. Pozostawić w sosie do wystudzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak