Umyte i osuszone papierowym recznikiem mięso kroimy w dużą kostkę, a następnie smażymy na rumiano na oleju i przekładamy do garnka, w ktorym będziemy przyrządzali nasz gulasz. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, podlewamy wodą i stawiamy na małym ogniu, dusimy pod przykryciem. W tym czasie kroimy sobie paprykę w kostkę, cebilkę w pióreczka, a pieczarki na plasterki bądź ćwiartki - jak kto woli, przesmażamy je i przekładamy do garnka z mięsem, mieszamy, dusimy ok godziny podlewając wodą w razie potrzeby. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, dodajemy do niej śmietanę, hartujemy gorącym płynem z naszego garnka i wlewamy do niego z powrotem calość mieszając. Doprawiamy wszytsko solą czosnkową i nie żałujemy papryk w proszku - słodkiej do woli, ostrej - ile kto lubi. Mieszamy i dusimy dalej jeszcze chociaż z pół godziny. Dodajemy natkę pietruszki, posiekaną. Mieszamy, podajemy i zajadamy! Polecam!