Łopatka w sosie porowo-paprykowym

Łopatka w sosie porowo-paprykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka

    1/2 kg
  • por

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić w plastry. Każdy natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zalać wodą, dusić pod przykryciem. Kiedy mięso będzie prawie miękkie dodać pora pokrojonego w krążki i paprykę pokrojoną w kostkę. Nadal dusić pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem. Zagęścić łyżką mąki. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

21.10.2013 13:36
muszę zrobić łopatkę wg tego przepisu

romanrafal

30.08.2013 16:12
smaczne danie

caralajna

11.07.2013 08:27
apetyczna.

ben-ka

07.03.2013 22:16
smaczny obiadek zrobiłaś:)

IlonaAlbertos

02.12.2012 19:47
Wygląda wspaniale, aż chce się zjeść.

fictor123

02.06.2012 09:58
super

mela25

15.05.2012 08:17
smacznie wygląda

mela25

13.05.2012 07:47
takie miesko jest pyszne

gacopierz23

25.03.2012 12:24
świetna

Angelika10

30.12.2011 23:44
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat