Łopatka pieczona w sosie grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa (bez kości)

    1 1/2 kg
  • tłuszcz do smażenia

  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, nacieramy przyprawami, dajemy czosnek, cebulę i zapiekamy w piekarniku przez około 1 godzinę. Po tym czasie dodajemy do niego pokrojone w kostkę/grubsze kawałki grzyby, podlewamy bulionem do pieczni i pieczemy jeszcze 30 minut. W razie potrzebu zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 08.11.2010 09:22
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat