Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka pieczona w przyprawach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
olej rzepakowy
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka pieczona w przyprawach

Łopatkę umyć i dokładnie osuszyć. Ponakłuwać wykałaczką. Natrzeć olejem rzepakowym oraz wszystkimi przyprawami. Pozostawić na noc w lodówce. Przełożyć na woreczka do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę, a 10 minut przed końcem pieczenia worek naciąć, aby mięso się zrumieniło. Ostudzić i podawać na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.06.2016 19:21
Smakowite mięsko :)
Ela15 26.03.2016 08:39
pyszne mięsko
Janina 05.02.2016 15:32
Wspaniałe mięsko;)
halina17 05.02.2016 13:57
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak