Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

łopatka bez kości 1 kg

Marynata

sos sojowy 2 łyżki
ketchup łagodny
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Takie mięso idealnie sprawdzi się na obiad, a po ostudzeniu jako dodatek do pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka marynowana w sosie z czarnym pieprzem

Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Powstałą mieszanką posmarować umyte i osuszone mięso.
Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić minimum na 1 godzinę do lodówki.
Po tym czasie łopatkę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec pod przykryciem w 180 stopniach.
(Czas pieczenia zależy od rodzaju mięsa.)
Po upieczeniu od razu nie kroić - odczekać 10-15 minut.
(Soki zatrzymają się w mięsie i będzie ono bardziej soczyste.)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 03.09.2017 17:45
Szczerze polecam.
gusia1000 01.09.2017 10:42
Syte jedzenie.
Diana Rusiłowicz 25.08.2017 20:54
Dziękuję i polecam.
anka1988 25.08.2017 08:57
soczyste mięsko, pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak