Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona w sosie pieczeniowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 50-70 dag
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
musztarda 2-3 łyżki
koperek 1-2 łyżki
sos pieczeniowy 1 szt
olej do smażenia
kostka rosołowa 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona w sosie pieczeniowym

Łopatkę umyć, oczyścić, pokroić na grubsze plastry. Dobrze przyprawić i natrzeć musztardą,odstawić na ok 30 min. Mięsko smażymy z obu stron na wolnym ogniu. Podlewamy wodą z dodatkiem rosołku, dodajemy ziele angielskie i listek laurowy oraz pokrojoną w kostkę cebulę, wszystko doprawiamy.Mięsko dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy rozrobiony wg.przepisu sos pieczeniowy, zagotowujemy.Posypujemy posiekanym koperkiem lub pietruszką.
Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 04.03.2014 09:50
smaczny obiadek :D
margaret 03.03.2014 09:01
lubię takie mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak