Łodyżki brokułowe

Łodyżki brokułowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    2 sztuka
  • bułka tarta

    3 łyżka
  • kostka rosołowa

    1/2 sztuka
  • margaryna do smażenia

    1/3 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odcięte z brokułów łodyżki plus trzon, jeśli jest młody (w razie twardawej łupiny, należy ją cienko obrać) gotujemy tak, aby były miękkawe.
Na patelni rozgrzewamy margarynę, wrzucamy i rozcieramy w tłuszczu kostkę rosołową, wsypujemy i podsmażamy lekko bułkę tartą.
Na patelnię do "zasmażki" przekładamy odcedzone z wody łodyżki brokułowe. Podsmażamy, mieszając, na rumiano.

Przepis przydatny, gdy kwiat brokuła używamy np do sałatki i zostają nam łodygi.

Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Honorata1

23.07.2012 17:04
praktyczne wykorzystanie brokuła :)

Kuchareczka2

10.07.2012 12:23
pycha

Aneta41

14.05.2012 15:58
mniam

mariel78

06.05.2012 23:05
pyszne

MAR3STA

02.05.2012 19:39
smaczne

Andysz

29.04.2012 10:48
fajne;))

Rafał10

28.04.2012 16:06
uwielbiam łodyżki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat