Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody z orzechami i sosem truskawkowo-pomarańczowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 250 g
sok z 1 pomarańczy
skórka pomarańczowa 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżeczka
orzechy posiekane 100 g
lody waniliowe 8 kulek
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Lody z orzechami i sosem truskawkowo-pomarańczowym

Truskawki pokrojone na połówki, sok pomarańczowy i skórkę zmiksować na gładką masę. Przełożyć do rondelka i dodać cukier. Na średnim ogniu gotować 10-12 minut, aż masa zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia.
Do wysokiej szklanki wlać dwie łyżki sosu truskawkowo-pomarańczowego. Dodać 2 łyżki lodów i jeszcze jedną łyżkę sosu owocowego. Posypać orzechami posiekanymi i delikatnie prażonymi na suchej patelni i tartą czekoladą. W ten sam sposób przygotować pozostałe porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak