Lody z masła orzechowego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło orzechowe

    500 gramów
  • śmietana kremówka

    2 szklanki
  • mleko skondensowane niesłodzone

    1 puszka
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę ubij mikserem. Odstaw na bok.
W osobnej misce połącz ze sobą mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy oraz masło orzechowe.
Do masy orzechowej porcjami dodawaj ubitą śmietankę.
Gotową masę przełóż do pojemniczka i przełóż do zamrażalnika na kilka godzin.
Lody najlepiej smakują podane z sosem czekoladowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 02.07.2017 11:35
Wygląda pysznie
Patrycja33 26.06.2017 09:39
ale pyszny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat