lody z czekolady

lody z czekolady

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada biała

    200 g
  • śmietana 30%

    500 ml
  • mleko 2%

    500 ml
  • cukier

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania lody z czekolady

Do garnka z mlekiem, cukrem i czekoladą wlewamy gorącą wodą i mieszamy, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Pozostawić do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z łyżką cukru i mieszamy z mlekiem i czekoladą. Wkładamy do zamrażalnika i co 20 minut wyjmujemy, miksujemy.
Kilka godzin trzymamy w zamrażarce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dorian 14.09.2012 21:02
super pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat