Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody kokosowe bez maszynki i bez jajek

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko kokosowe 4 puszki (po 165 ml)
mleko skondensowane niesłodzone 400 ml
cukier puder 2-3 łyżeczki
wiórki kokosowe 2-3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lody kokosowe bez maszynki i bez jajek

Mleczko kokosowe wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby zgęstniało. Gdy już zgęstnieje i nabierze konsystencji śmietany, ubijamy je na puszystą masę jak zwyczajną śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i małym strumykiem wlewamy mleko skondensowane. Następnie dodajemy połowę kokosa, miksujemy i przelewamy do plastikowego pojemnika. Wstawiamy do zamrażalnika i po około 2-3 godzinach mieszamy. Dodajemy resztę kokosa, dokładnie łączymy składniki i odstawiamy do całkowitego zamarznięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 21.09.2015 11:22
wspaniałe lody :)
IZABELA29 21.09.2015 10:12
świetne lodziki
Aleksandra/Olcia 21.09.2015 08:51
musiały być pyszne,świetnie wyglądają
Janina 20.09.2015 22:58
Domowe najlepsze;)
Benita 20.09.2015 21:27
Znakomite lody
dom-agi 20.09.2015 21:10
Wyglądają pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak