Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Lody karmelowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier
0.5 szkl
jajko
4 szt
śnieżka
2 opakowania
kremówka
400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lody karmelowe

Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu,to samo robimy z kremówką, mieszamy razem i wkładamy do lodówki. Na patelni na dosłownie dwóch kroplach oleju podgrzewamy cukier,kiedy zacznie brązowieć i robić się "ciągnący" wlewamy kilka łyżek wody aż się rozpuści. Podgrzewamy chwilkę, odkładamy do lekkiego wystudzenia po czym łączymy ze śmietanami. Mieszamy i wkładamy do zamrażarki,co kilkanaście minut przemieszujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 01.08.2013 08:31
Ciekawy smak lodów;)
msmors 01.08.2013 08:23
takich lodów jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak