Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowo - czekoladowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 szkl
cukier 1 łyżka
biała czekolada 100 g
śmietana 30% 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowo - czekoladowe

Kroki postępowania

1
Jagody wsypać do garnuszka i na małym ogniu podgrzewać razem z cukrem. Kiedy puszczą dużo soku zdjąć z ognia i odstawić do wystudzenia. Nie należy zbyt długo mieszać, żeby nie rozgnieść owoców.
Krok 1 - Lody jagodowo - czekoladowe foto
2
Pół szklanki kremówki zagotować i wrzucić do niej połamaną czekoladę. Mieszać delikatnie, aż czekolada się rozpuści.
Krok 2 - Lody jagodowo - czekoladowe foto
3
Do czekoladowej mieszanki dodać jagody i delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Lody jagodowo - czekoladowe foto
4
Pół szklanki kremówki ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w wystudzoną mieszankę jagodową.
Krok 4 - Lody jagodowo - czekoladowe foto
5
Taką masę przełożyć do foremek na lody z patyczkami. Wstawić do zamrażalnika. Smacznego :)
Krok 5 - Lody jagodowo - czekoladowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 24.08.2015 15:37
Pyszne lody!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak