Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody jagodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 500 l
mleko skondensowane 1 puszka
jagody 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Lody jagodowe

Śmietanę ubijamy na sztywno. Następnie mleko i łączymy mleko ze śmietaną. Jagody myjemy i część rozdrabniamy w szklance i dodajemy do całości oraz resztę jagód całość mieszamy i wylewamy do formy keksówki wyłożonej folią spożywczą i wylewamy całość do formy. I w kładamy do zamrarzarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak