Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowo-gruszkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
czerwonego wina 1,5 szklanki
polewy czekoladowej 1 łyżka
serka waniliowego 2 łyżki
lody śmietankowe 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowo-gruszkowy deser

Gruszkę obrać i przekroić na połowę i wydrążyć gniazda nasienne. Wlać wino do garnuszka i włożyć gruszkę i gotować ok 20 minut aż nabierze koloru czerwono-bordowego. Gruszka nie może się rozgotować. Połówki gruszki wyjąć i dobrze wystudzić a następnie schłodzić w lodówce. W wydrążone środki nałożyć serek i dżem. Gruszki ułożyć na zmrożonym talerzu po środku, którego należy położyć kostkę lodów bądź kulkę lodów. Lody polać polewą czekoladową. Deser udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak