Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórek zielony
0.5 sztuki -
jabłko
1 sztuka -
gruszka
1 sztuka -
ananas świeży
200 gramów -
morele
200 gramów -
pomarańcza
1 sztuka -
sambal oelek
1 łyżeczka -
cukier
2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Owoce umyłem, ogórek i pomarańczę obrałem, morele wydrylowałem, z ananasa wyciąłem miąższ. Owoce pokroiłem na duże kawałki, ogórek w plasterki. Wszystkie składniki sałatki ostrożnie wymieszałem.
Przygotowałem sos z tabasco, cukru i pasty oelek. Polałem nim sałatkę, wymieszałem. Stawiłem do lodówki na 2 godziny.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się