Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódeczki porowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
por (biała część) 1 szt
jogurt naturalny 4 łyżki
majonez 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łódeczki porowe

Por pokrój i podsmaż na oleju, dodaj pokrojony boczek, aby się wszystko razem wysmażyło. Zetrzyj na tarce ser żółty. Z jogurtu i majonezu oraz czosnku zrób sos. Dopraw solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie podziel na 12 kwadratów. Na każdy z nich nakładaj najpierw ser a potem przesmażony por z boczkiem. Do pieczenia użyłam blaszki od mufinek. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 28.11.2012 17:17
aż chce się odpłynąć :)
adelajda 06.11.2012 19:16
Moje smaki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak