Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lizaczki winogronowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 12 dag/w kostkach
winogrona 30 dag
ziarna sezamu
kolorowa posypka
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Lizaczki winogronowe

Wykonanie:
Kostki cukru włożyć do garnka ze stali nierdzewnej i zalać trzema łyżkami cukru. Podgrzewać bardzo powoli aż powstanie karmel. Następnie zdjąć z ognia. Sezam i posypkę przesypać do oddzielnych miseczek. Winogrona umyć, osuszyć i nabić na patyczki, po czym zanurzać w gorącym karmelu i obtaczać w posypce i sezamie. Gotowe lizaczki nabić na jabłko lub pomarańczę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.01.2016 09:46
pięknie wyglądają
Krystyna32 22.01.2016 07:33
pyszności :)
Ada-Gaba 21.01.2016 22:32
fajny pomysł
Madzai 21.01.2016 20:33
Wyglądają pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak