Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Linguine z sosem truskawkowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 200 gram
truskawki 1/2 kilogram
cukier 3 łyżka
wanilia 1/2 sztuka
truskawki świeże do dekoracji
masło 1 łyżka

Porada

*Użyłam makaron linguine.

Przepis i sposób przygotowania na: Linguine z sosem truskawkowym

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić, przełożyć do garnka w którym się gotował, polać roztopionym masłem i wymieszać.

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. 300 g truskawek zmiksować blenderem, powstały mus przelać do rondelka, dodać przeciętą laskę wanilii, cukier i zagotować. Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do rondelka. Wymieszać, zdjąć z ognia i odstawić do lekkiego przestygnięcia.

Makaron rozłożyć na talerze, polać ciepłym sosem, wcześniej usuwając z niego laskę wanilii. Udekorować świeżymi truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 17.06.2014 09:00
fajnie się reprezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak