Linguine z miecznikiem w aromatycznej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • makaron linguine

    350 g
  • filety rybne

    350 g
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

  • oliwa

  • sól do smaku

panierka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    60 g
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • kapary całe Smak

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W blenderze zmiksować wszystkie składniki panierki.
Filet miecznika pokroić w kostkę, obtoczyć w panierce i usmażyć na oliwie.
Na drugiej patelni zeszklić na oliwie ząbek czosnku i wsypać szczyptę ostrej papryki. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucić na patelnie z aromatyczna oliwa, dodać kawałki ryby i posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 08.07.2016 19:07
Dla mnie cos nowego
MAR3STA 30.10.2015 15:54
pyszny obiadek
IZABELA29 09.04.2015 08:40
lekkie i smaczne
pestka 21.03.2015 16:17
bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat